SSR

Al meer dan vijftig jaar is SSR het opleidingsinstituut van de Rechterlijke Organisatie (RO). SSR geeft samen met de opdrachtgevers, het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak, inhoud aan het opleidingsprogramma en het scholingsaanbod van de Rechterlijke Organisatie.

Werkwijze

Er wordt gebruik gemaakt van eigen casuïstiek en ervaring binnen de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie. Veel van de docenten werken binnen de rechterlijke organisatie of zijn verbonden aan een universiteit en combineren zo academische kennis met de dagelijkse praktijk. SSR is ook internationaal actief. Onder andere als mede-oprichter en huidig voorzitter van het EJTN (European Judicial Training Network) dat de ontwikkeling, opleiding en uitwisseling van kennis en vaardigheden van de rechterlijke macht in de Europese Unie promoot en faciliteert.

SSR biedt leeractiviteiten die specifiek ontwikkeld zijn voor juridische professionals in de rechterlijke organisatie (rechters, officieren van justitie en hun juridisch medewerkers). Dit betekent dat het overgrote deel van het aanbod niet relevant of niet geschikt is voor geïnteresseerden buiten Rechtspraak en Openbaar Ministerie.

Er zijn echter enkele leeractiviteiten waarin deelnemers van buiten de rechterlijke organisatie die werkzaam zijn in een juridische rijksoverheidsfunctie juist een waardevolle inbreng kunnen hebben in de discussie. 

Geïnteresseerd?

Het is altijd de moeite waard om contact te zoeken met de SSR servicedesk (ssrservicedesk@ssr.nl) om na te gaan of de leeractiviteit waarvoor u belangstelling heeft in de laatste categorie valt en op grond van welke criteria u zou kunnen deelnemen. Houdt u wel rekening met een opslag op de (interne) prijzen die vermeld staan op de website van SSR.