Verslag "Weten wat werkt" Rijkscampus bijeenkomst 6 juli 2017

‘Weten wat werkt’ - Rijkscampus bijeenkomst 6 juli

Op 6 juli zijn ruim 50 mensen afgereisd naar het KNMI in de Bilt.

Na een korte impressie door Heleen ter Pelwijk over wat het KNMI allemaal doet, volgende een korte inleiding van Birgit op het hoe en waarom van het onderzoek en ontstaan van het model, namelijk versterken professionaliteit van Leren en Ontwikkelen door de 3 V’s van Vak, Vakgenoten en Vakontwikkeling

Het model

Daarna presenteerde Lucien Vermeer van de ICTU de inzichten en het model voor een krachtige Leer en Ontwikkelpraktijk. Onderzoekers van de Belastingdienst, Erasmus universiteit en ICTU hebben hieraan gewerkt door het te toetsen bij diverse deskundigen op het gebied van Leren en Ontwikkelen (L&O) en op relevante literatuur.

Vervolgens nam Ellen de Vries aanwezigen mee naar de ruimte waar het model letterlijk op de grond geplakt was: daar maakte aanwezigen fysiek kennis met het model door letterlijk op de onderdelen te gaan staan. In de eerste ronde op de onderdelen waar men veel van wist en in de tweede ronde op de onderdelen waar men meer van wil weten. Dat leverde een interessant inkijkje op en aanknopingspunten voor vervolgacties.

 Het public beta rapport en model zijn met grote interesse ontvangen. Vervolg stappen, zoals secundaire analyses, experimenten en andere verrijking/toetsing zullen na de vakanties verder worden opgepakt en uitgewerkt.

Lees het volledige rapport van Lucien Vermeer, Lea Mazor en Brenda Vermeeren.

Bekijk ook de sfeerimpressie (gemaakt door Marloes Rendering).