Verrijkingsstage

Via de zogenaamde verrijkingsstages kunt u zich verrijken met nieuwe kennis, inzichten en contacten. U werkt een korte periode bij bijvoorbeeld een andere afdeling, een ander ministerie of bij een organisatie buiten de Rijksoverheid.

Kijkje in de keuken

Bent u bijvoorbeeld een beleidsmedewerker bij een departement en wilt u meer van de uitvoering zien? Dan kan het interessant zijn om in de keuken te kijken van een uitvoeringsorganisatie of bijvoorbeeld een gemeente. Wilt u zich oriƫnteren op een nieuwe functie of een baan? Dan kan een verrijkingsstage handig zijn om andere organisaties van binnenuit te ervaren. In principe kunt u overal stage lopen afhankelijk van uw leerdoelen en de relevantie van de werkzaamheden.

Zelf regelen

Wilt u op verrijkingsstage? Dan neemt u daarvoor zelf het initiatief. Er bestaat geen kant-en-klaar overzicht van beschikbare stages of een Rijksbrede stagebank. Voor hulp en advies kunt u terecht bij uw personeelsadviseur. De plek en duur van de stage bepaalt u in overleg met uw manager. Op de website van het Rijkstalentencentrum vind je ook meer informatie over een verrijkingsstage.