"Weten wat werkt" Rijkscampus bijeenkomst 6 juli

Donderdag 6 juli waren ruim 50 mensen aanwezig bij het KNMI waar de rijkscampus bijeenkomst met het thema ‘Wat werkt bij leren en ontwikkelen?’ plaatsvond.

Onderzoekers van de Belastingdienst, Erasmus universiteit en ICTU hebben gewerkt aan een model voor krachtige leer en ontwikkelpraktijk. Dat model is in de afgelopen maanden getoetst is bij diverse deskundigen op het gebied van Leren en Ontwikkelen (L&O) en op relevante literatuur. Het model gaat ons helpen meer zicht te krijgen op wat werkt bij L&O en draagt zo bij aan een effectieve/krachtige praktijk in het Rijk.

Tijdens de bijeenkomst presenteerde Lucien Vermeer van de ICTU de inzichten en het model. Daarna kon men fysiek kennismaken met het model doordat men letterlijk op de onderdelen kon gaan. In de eerste ronde op de onderdelen waar men veel van wist en in de tweede ronde op de onderdelen waar men meer van wil weten.

Het public beta rapport en model zijn met grote interesse ontvangen. Vervolg stappen, zoals secundaire analyses, experimenten en andere verrijking/toetsing zullen na de vakanties verder worden opgepakt en uitgewerkt.

Bekijk de sfeerimpressie en het verslag van de bijeenkomst. Het rapport is te downloaden.